Cumhurbaşkanı Abdulalh Gül, Bulgaristan'a gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Bulgaristan’a gitti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov'un...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Bulgaristan’a gitti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov'un davetlisi olarak 10-12 Temmuz günleri arasında Bulgaristan’da bulunacak. Gül'ün ziyaret heyetinde Mardin'den bağımsız milletvekili seçilen Ahmet Türk de bulunuyor. Geziye Türk'ün yanı sıra yemin etmeyen CHP'nin Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu ile Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, AK Parti'den Özlem Yemişçi ve Rıfat Sait, MHP'den ise Necati Özensoy da katılıyor.
Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde yolculuk öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, “Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu ülkeye ilk ikili ziyaretimi teşkil etmesi nedeniyle benim için özel bir önem taşımakta. Böylece yaklaşık beş buçuk yıllık bir aradan sonra komşumuz Bulgaristan’a ülkemizden bir kez daha devlet Başkanı seviyesinde resmi ziyaret gerçekleşmiş olacak.” dedi.
Türkiye ve Bulgaristan’ın Balkanlar gibi önemli bir coğrafyada birbirine dostluk iyi komşuluk ve ittifak bağlarıyla bağlı olduğunu belirten Gül, “Bulgaristan balkanlarda Türkiye’nin en büyük ticaret ortaklarından biri. 2010 yılında 2,4 milyon Euro olarak gerçekleşen ticaret hacmimiz bu ziyaretimle iki ülke arasındaki potansiyelin harekete geçirilmesi sayesinde daha da büyüyeceğine inanıyorum. Bu ziyaretimde değerlik meslektaşım Parvanov’un yanı sıra, Bulgaristan Başbakanı Borisov,Ulusal Meclis Başkanı Tsaçeva,Ulusal Meclis Türkiye-Bulgaristan Parlamentolarası Dostluk Grubu Başkanı Ramadan Bayram Atalay ve Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı gibi üst düzey yetkililerle görüşeceğim.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Parvanov ile birlikte Sofya’da düzenlenecek olan Türkiye-Bulgaristan İş Forumu’nun açılış törenine katılarak işadamlarına hitap edeceğini belirten Gül, “Ziyaretim kapsamında Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda yer alan Deliorman bölgesindeki Şumnu kentinde temas ve incelemelerde bulunacağım. Bu şehirde yaşayan soydaşlarımızla bir araya geleceğim. Şumnu’da efsanevi Türk güreşçisi Koca Yusuf’un heykelinin açılışına iştirak edeceğim.” şeklinde konuştu.
Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gül, “Ahmet Türk’ün de heyette bulunmasını yemin krizinin aşıldığı anlamına mı geliyor?” şeklindeki sorusuna, “Seçilmiş milletvekilleridir. Ben her seyahatime bütün siyasi parti gruplarından milletvekillerini davet ederim dolayısıyla onlar da seçilmiş milletvekilleri diğer gruplardan da hep beraber TBMM içindeki faaliyetler tabi ki onun iç tüzüğü ve Anayasa kuralları çerçevesinde olur ümit ediyorum ki o sorun da en kısa süre içerisinde aşılır.” şeklinde cevap verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz