Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu:

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Yozgat, Türkiye'de özel bir yeri olan çok kadim bir şehirdir. Buraya mensup olmaktan gurur duyuyorum.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Yozgat, Türkiye'de özel bir yeri olan çok kadim bir şehirdir. Buraya mensup olmaktan gurur duyuyorum. Benim arzum, temennim; Yozgat'tan bir cumhurbaşkanı çıkarmaktır" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Yozgat'a gelen İhsanoğlu, İstanbuloğlu Mahallesi'ndeki baba evi Avanoğlu Konağı'na ziyarette bulundu. Akrabaları tarafından çiçeklerle karşılanan İhsanoğlu, konağın önünde onlarla sohbet etti. İhsanoğlu, gazetecilere, burasının dedelerinden kalma evleri, Yozgat'taki baba ocağı olduğunu söyleyerek, "Burası, dedemin ve babamın dünyaya geldiği ev" dedi. Konağın yanındaki Başçavuş Camisi'ni gösteren İhsanoğlu, burada da babası ve dedesinin namaz kıldığını ifade etti. Daha sonra İhsanoğlu'na, akrabaları tarafından bir çıkın içinde yiyecek hediye edildi. Konağın bahçesindeki su kuyusundan kovayla su çeken İhsanoğlu, İslam Teşkilatı Örgütü Genel Sekreterliği döneminde Nijer gibi suya muhtaç ülkelerde su kuyusu açtırarak, en büyük hizmetlerden birini götürdüklerini bildirdi. İhsanoğlu, konak ziyaretinin ardından Yozgat Belediyesi tarafından kendi adının verildiği sokakta bulunan tabela önünde fotoğraf çektirdi. Lise Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, coşkulu ve güzel bir şekilde karşılandığını anlattı. Halkın kendisine samimi olarak ilgi gösterdiğini dile getiren İhsanoğlu, "Babamın, dedemin ocağına da gitmek, oradaki ailemizin fertleriyle buluşmak ayrı bir anlam taşıyor. Benim aslım, neslim burasıdır. Onun için ben bununla gurur duyuyorum. Yozgat, Türkiye'de özel bir yeri olan çok kadim bir şehirdir. Buraya mensup olmaktan gurur duyuyorum. Benim arzum, temennim; Yozgat'tan bir cumhurbaşkanı çıkarmaktır" diye konuştu. İhsanoğlu, bir gazetecinin, "İddialı mısınız?" sorusuna, "İddialı olmasam aday olmazdım" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: