Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'değişim' mesajı: 'Yeni isimlerle güçleneceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, "Beklentileri karşılamak konusunda son 23 yılda en ufak bir zafiyet göstermedik, yine göstermeyeceğiz. Kongre sürecimizi yenilenmenin, büyük bir kucaklaşmaya dönüştürmenin arzusundayız. Yeni isimlerle kadrolarımızı yenileyeceğiz, güçleneceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Arkadaşlarımız herkesin kapısını çaldı. 100 bin 800 noktada milletimizle bir araya geldik. Milletimizle kurduğumuz gönül köprülerini biraz daha sağlamlaştırdık, eleştirilerine kulak verdik. Milletimiz hassas terazisinde hiçbir komplekse kapılmadan kendimizi hesaba çektik.
Türkiye Buluşmaları, AK Parti'nin milletimizin kalbindeki sarsılmaz yerini bir kez daha teyit etmiştir. Vatandaşlarımızın sorunların çözümü olarak ilk olarak partimiz ve ittifakımızı görüyor. Vatandaşlarımız muhalefet aktörlerine güvenmiyor. Zaman zaman serzenişte bulunsa da insanımız AK Parti'ye güveniyor. AK Parti olarak bize verilen bu desteğin kıymetini çok çok iyi biliyoruz. Bu güveni boşa çıkarmamakta kararlıyız. Bugüne kadar milletimize hayal kırıklığı yaşatmadık, bundan sonra da yaşatmayacağız.

Reklam
Reklam

Beklentileri karşılamak konusunda son 23 yılda en ufak bir zafiyet göstermedik, yine göstermeyeceğiz. Kongre sürecimizi yenilenmenin, büyük bir kucaklaşmaya dönüştürmenin arzusundayız. Yeni isimlerle kadrolarımızı yenileyeceğiz, güçleneceğiz.

"NEZAKETLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Biz AK Parti olarak üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Biz çıkar birliği yapmış bir hareket değil, Türkiye ile kader birliği yapmış bir siyasi partiyiz. AK Parti teşkilatlarını bir arada tutan şey kardeşlik hukukudur. Makamlar, rütbeler, oturulan koltuklar değişebilir ama uğruna hayatımızı adadığımız kutlu dava ilelebet payidar olacaktır. Bu süreçte öfke diline izin verilmeyecek, nezaketle yolumuza devam edeceğiz.

"İSRAİL'İ ŞIMARTANLARI AKLI SELİMLE HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUM"

Gazze'nin direnişini kıramadılar. Gazze halkının yanındayız, ilk gün neredeysek oradayız. Dini fanatizmle hareket eden İsral'in niyeti belli. Batılı güçler ise bunların niyetini bildiği halde Holokost utancından dolayı Netanyahu ve katliam çetesine ses çıkaramıyor.
Geçen yüzyılın başında olduğu gibi, sınırların çizilmesinde kanlı bir plan devreye konulmuştur. Hamas, Hizbullah hepsi bir bahanedir. İçimizdeki bazı İsrail dostları, gerçekleri gizleyemeye çalışsa da Netanyahu'ya dur denilmezse bu yayılmacı politikanın nereye varacağını biliyoruz. Türkiye büyük bir ülke,tecrübeli bir devlettir. Türkiye bölgesinin istikrar, güven kaynağıdır. Şehit kanıyla sulanan vatan topraklarımızda ameliyat yapılmasına izin vermeyiz.

Reklam
Reklam

İsrail'i şımartanları buradan aklı selimle hareket etmeye davet ediyorum. İşler daha çok kontrolden çıkmadan yuları elinizde olan bu zalimi durdurun. Yaklaşık 4 yıl sonra yapılacak seçimler için şimdiden kendi içlerinde kavgaya tutuştular, eski genel başkan ise bir köşeye atılmanın hıncından sağa sola sataşıyor. Türkiye'ye bir hayrım dokunsun diyorsanız gölge etmeyin sizden başka ihsan istemiyoruz, biz bunlara aldırmadan millete hizmetimizi sürdüreceğiz.

Anahtar Kelimeler: