Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şırnak mitinginde açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Şırnak mitinginde vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Şırnak mitinginde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Sizleri kalpten selamlıyorum Şırnak. Buradan yaklaşık 1.5 yıllık bir hasretin ardından selamlarımı gönderiyorum.

Şırnak, kadim şehirlerimizin en kıdemlisidir. Şırnak, Hz. Nuh'un şehridir. Bu devlet hepimizindir, bunun için tek millet diyoruz.

Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir. Bölgemizde nerede bir Kürt kardeşimiz, Arap, Türkmen kardeşimiz varsa, başı sıkıştığında aklına gelen, ilk gideceği yer Türkiye. Kobani'den gelenler Türkiye'ye geldi. Kobani'den gelenlerden 300 bin kişiyi Türkiye'de ağırlıyoruz. Biz onlara Kürt demedik ki... Kaçmak zorunda kaldılarsa ev sahipliği yapacağız dedik.

Reklam
Reklam

Bay Kemal diyor ki, siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye'den gelenler ödüyor mu? Bunlar katil Esed'in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Bize sığındıysalar, biz bunlara ev sahipliği yapmayacak mıyız?

10 sene, 20 sene önce bu Şırnak'ın hali neydi? Her taraf çöplük, çukur, kanalizasyon. Rezillik, biz buraya Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile girdik. Şimdi yeni bir Şırnak var. Şimdi bu terör örgütünün desteğindekilerle değil, AK Parti iktidarı ile yerel yönetimde Şırnak'ta yeni bir dönem başlasın. Ben size güveniyorum. Hanımlar evet derse bu iş bitmiştir. Asla korkmak, yılmak yok. Kale içeriden fethedilir. Kaleyi de siz fethedeceksiniz.

Şırnak 31 Mart'ta şehrine ve sandığa demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor musun?

ŞIRNAK'A STADYUM VE HASTANE YAPILACAK

İlk müjdeyi söylüyorum. Gençler, biz sizlerle gurur duyuyoruz. Cizre stadyumu kullanılamaz durumda. Biz de 10 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapmak için çalışmalarımızı başlattık.

500 yataklı Cizre Devlet Hastanesi'nin en kısa sürede inşaatını başlatıyoruz.

Reklam
Reklam

Şırnak terörün neye mal olduğunu iyi bilir. Yatırımın, istihdamın kıymetini de iyi bilir, çukur eylemlerini de iyi bilir. Artık bu ülkenin de, Şırnak'ın da terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur. 14, 15 yaşındaki çocuklarınızı dağlara kimler kaçırdı? Bu teröristler değil mi? Onun için dik duracağız ve ben Diyarbakır Belediyesi'nin önünde oturma yapan anneler, Başbakan iken ziyarete geldiklerine onların gözyaşlarını unutamıyorum.

Gelin 31 Mart'ı yeni bir milat yapalım. Şırnak, 31 Mart'ta geleceğine sahip çıkıyor musun?

Anahtar Kelimeler: