Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, sabah saatlerinde Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya gelen Barzani, görüşme öncesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi.

Barzani, bu görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barzani görüşmesi, geçtiğimiz dakikalarda başladı.

Görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği üzerinde fikir teatisinde bulunuldu; bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Reklam
Reklam

MASADA HANGİ KONULAR VARDI?

Gazeteci Mete Çubukçu, NTV yayınında görüşmeyi değerlendirdi. Ziyaret kapsamında dört ila beş başlığın ele alındığını vurgulayan Çubukçu, Türkiye-Irak ilişkilerinin ve IKYB ile işbirliğinin ele alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede terör tehdidine karşı işbirliğinin önemini vurguladı. Türkiye'nin terörle mücadeleye karşı politikaları ve Türkiye'nin IKYB'ye karşı duruşu konusunda görüş alışverişi yapıldı.

İsrail'in Gazze ve Lübnan saldırısı sonrasında bölgede muhtemel senaryoların ele alındığını vurgulayan Çubukçu, Irak'ın çatışmadan uzak durmasına yönelik mesajların söz konusu olduğunu aktardı.

Görüşme sırasında ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kalkınma Yolu Projesi'nin faydalarına da vurgu yapıldı. Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi'nin tüm bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı yapacağını belirtti.

Gazeteci Mete Çubukçu, Kalkınma Yolu'nun hem Türkiye'nin hem de Irak'ın çok önem verdiği 20 milyar dolarlık bir proje olduğunu belirterek, projenin bir kısmının IKYB'den geçtiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

İki lider en son 2014 yılında Erbil'de bir araya gelmişti.Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayına alınmıştır

Anahtar Kelimeler: