Cumhurbaşkanı Erdoğan Oyunu Kullandı (2)

    Özgür ALTUNCU -Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) CUMHURBAŞKANI  Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'ndaki 3266 nolu sandıkta kullandı. Erdoğan oy kullanmaya

Özgür ALTUNCU -Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'ndaki 3266 nolu sandıkta kullandı. Erdoğan oy kullanmaya saat 14:00'da geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oy kullanmaya eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve özel doktoru Ak Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl'le birlikte geldi. Okul bahçesinde toplanan vatandaşlar Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

SİYAH DİPLOMATİK PASAPORTUNU KULLANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oy kullanacakları sandıktaki tüm görevlilerle tek tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kimlik olarak yanında getirdiği siyah renkteki diplomatik pasaportu kullandı. Erdoğan çifti aynı anda seçim kabinine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma müdürü seçim kabinin perdelerini çekerek, kameraların görüntü almasını önledi.

Reklam
Reklam

ERDOĞAN SANDIK BAŞINDA KONUŞTU
Oy kullandıktan sonra sandığın başında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle ülkemiz, milletimiz için bu genel seçimlerin hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Gerçekten uzun, yoğun bir maraton gerçekleştirdi tüm siyasi partiler. Tabi Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor. O da vaktinde, erken seçim olmaksızın yapılan bu seçimlerle bir istikrar ve güven işareti veriyor. Bu istikrar ve güvenin ülkemiz için çok büyük kazanımlara vesile olacağına inanıyorum. Ve gördüğüm kadarıyla da katılımın yüksek olduğu bir seçim yaşıyoruz. Değişik yerlerden ülkemizden aldığım haberlerde de bu var. Bu da güçlü bir demokrasi için önemli bir işaret. Bu güçlü demokrasi inşallah milletimizin iradesiyle tahakkuk etmesi, geleceğe yönelik güvenimizi daha da artıracaktık. Ben milletimize teşekkür ediyorum. Herhangi bir sıkıntı olmadan bu işin atlatılması da inanıyorum ki yine demokrasinin istikrarı bakımından çok önemli olacak. Tüm bu sandıklarda görev ifa eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüksek Seçim Kurulu'nun değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Ve milletçe aydınlık yarınları birlikte kucaklayalım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

SÜMEYYE ERDOĞAN ZORLANDI
Erdoğan sandığın başında konuşunca aynı sandıkta oy kullanan kızı Sümeyye Erdoğan ve özel doktoru Cevdet Erdöl oylarını sandığa atmakta zorlandı. Her ikisi de eğilip uzanarak oylarını attı.

BEBEĞİ AĞLAYAN VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ
Erdoğan çifti oylarını kullanıp dışarı çıktıklarında da vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Bu sırada yeni doğan bebeklerini Cumhurbaşkanına göstermek isteyen genç bir çift korumalar tarafından engellendi. Bebeğinin ağlamasını üzerine sinirlenen baba, " Vallahi yazık. Verdiğim oylara lanet olsun " diye bağırdı.
Araya giren görevliler sinirli babayı sakinleştirdi.

UNAKITAN ÇİFTİ ÖNLERİNİ KESTİ
Erdoğan çifti Küçük Çamlıca'dan ayrılırken karşılarına evleri bu bölgede bulunan eski maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan çıktı. Unakıtan çifti Erdoğan'ın makam aracının önünü kesti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Unakıtan çiftiyle bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yol boyunca kendisini durduran vatandaşlarla sohbet etti. Çocuklara hediyeler dağıttı. Erdoğan çifti daha sonra Kısıklı'daki evlerine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarını İstanbul'dan takip edeceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: