Cumhurbaşkanı Gül, Ap'nin 'gezi Parkı' Kararını Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin kararıyla ilgili, “AP, Türkiye'nin...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin kararıyla ilgili, “AP, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere eden bir ülke olduğunu herhalde biliyordur” dedi.

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Ardahan'da, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, AP'nin Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin açıklaması yönündeki sorusunu, "AP, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere eden bir ülke olduğunu herhalde biliyordur. Müzakere etmenin, müzakereye başlamanın şartı da Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirmektir. Türkiye, yerine getirdiği için işleyen bir demokrasisi olduğu için hukuk düzeni olduğu için bizimle müzakere yapılıyor. O açıdan tepkiler verilirken neyin ne olduğunu iyi bilmek gerekir. Bunlar Madrid'de, Atina'da, New York'ta, Londra'da olan olaylarla benzer olaylardır" şeklinde yanıtladı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki yaşanan olaylara ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Suriye'de şiddetin durması, iç savaşın durması, ateşkesin sağlanması, her şeyden önce komşuları olan bizlerin en çok arzu ettiğimiz bir şeydir. Gözümüzün önünde bir ülkenin kendi kendini tükettiğini görüyoruz diye içimizin yandığını her gün neredeyse söylüyorum. Çok büyük bir acı yaşanıyor. Tabii ki Suriye'de bunun durması Suriye'nin bütün halkını temsil edebilecek demokratik bir düzene geçebilmesi için ümit ediyorum ki Cenevre'de yapılacak toplantılar bir dönüş noktası olur."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: