Cumhurbaşkanı Gül, Cuma Namazı'nı Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde Kıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma Namazı'nı Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kıldı. Gül'ü, burada Diyanet İşleri Başkanı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma Namazı'nı Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kıldı. Gül'ü, burada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez karşıladı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı camiye gelişinde Gül'e Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin mimarı Sonay İlbay da eşlik etti.

Cuma namazını kılmak için camiye gelen vatandaşlar, korumalar tarafından tek tek arandı. Caminin minaresinde de keskin nişancı ekipleri konuldu. Cuma Namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Görmez kıldırdı. Hutbede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) hadisi şeriflerini okuyan Görmez, amellerin niyetlere göre olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Namazdan sonra ise Cumhurbaşkanı Gül, camide vatandaşlarla tokalaştı. Camide incelemelerde bulunan Gül, caminin alt katında açılan hat sergisini gezdi. Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin mimarı Sonay İlbay'dan mimarisi hakkında bilgi alan Gül, cami çıkışında da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve diğer bakanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını ise cevapsız bıraktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: