Cumhurbaşkanı Gül: Her Şey Ortaya Çıktıktan Sonra Ne Gerekiyorsa Yapılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili araştırmaların devam ettiğini, net sonuca göre gereken...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili araştırmaların devam ettiğini, net sonuca göre gereken adımların atılacağını söyledi Uçak düşürme olayını ‘neticeleri ağır konular’ olarak değerlendiren Gül, "Her şey ortaya çıktıktan sonra ne gerekiyorsa yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Akdeniz’de Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağıyla ilgili ilk açıklamayı Kayseri’de yaptı. Gül, “Dün 11.58 itibariyle uçağımızla irtibat kesildi. Daha sonra yapılan görüşmeler neticesinde ortaya 2 pilot ve silahsız F4 uçağımızın düşürüldüğü ortaya çıktı. Şu anda tam düşürülme noktası, olay nasıl oldu bununla ilgili araştırma ve görüşmeler yapılıyor. Net her şey belli olduktan sonra ne gerekiyorsa o yapılacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakanlık'tan yapılan "Kararlılıkla gereken yapılacaktır." açıklamasının hatırlatılması üzerine de Gül, “Temas halindeyiz. Böyle bir şeyin üstünün örtülmesi mümkün değil. Ne gerekiyorsa yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile Suriye savaşın eşiğinde mi?" şeklindeki bir soruya da Cumhurbaşkanı Gül, “Uçağın düşürüldüğü kesin. Ancak kesin açıklamayı yapmak için daha erken. Bunlar neticeleri ağır olan şeylerdir. Uçağın düşürüldüğü yerin kesin tespiti yapılmalı. Ondan sonra tabi ki açıklama yapılacaktır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, jet uçaklarının kısa süreli sınır ihlali yapabileceğine de vurgu yaparak, “Jet uçaklarının süratini düşündüğünüzde sınırları kısa mesafeli olarak girilip çıkılması rutindir. Bunlar kötü niyetli şeyler değildir. Elde olmayan şeylerdir. Böyle mi oldu yoksa kendi sınırlarımızda mı oldu ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

Uçak düşürme olayını ‘neticeleri ağır konular’ diye anlatan Gül, daha detaylı açıklamaların erkenden yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Gül, “Her şey net olarak ortaya çıktıktan sonra net açıklamalar şüphesiz yapılacaktır. Suriye ile temas halindeyiz. Telefon temasları yapıldı. Büyükelçimiz ve Dışişleri Bakanlığı temsilcileri güvenlik olmadığı için oradan çekilmişti biliyorsunuz. Bu temasların olmadığı anlamına gelmez. Dolayısıyla her şeyin net olarak ortaya çıkması lazım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“PİLOTLARIN ARANMASINA DEVAM EDİLİYOR”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uçağın parçalarını bulunduğunu, pilotların aranmasına ise devam edildiğini ifade etti. Dün gece havadan aramalara ara verildiğini belirten Gül, “Ama denizden aramalarımız devam etti. Uçağın parçaları bulundu. Günün aydınlanmasıyla birlikte de hem helikopterle hem karadan devam ediyor. İnşallah pilotlar sağ salim bulunur. Şu anda birinci önceliğimiz bu.” diye konuştu. Pilotların Suriye’de olduklarıyla ilgili iddiaların hatırlatılması üzerine de Gül, “Hayır, onlar da arama faaliyetlerine katılıyorlar.” açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: