Cumhurbaşkanı Gül: Herhangi bir kriz sözkonusu değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Şüphesizki dünkü yaşananlar kendi çapında bir olağanüstü durumdur ama her şey mecrasına...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Şüphesizki dünkü yaşananlar kendi çapında bir olağanüstü durumdur ama her şey mecrasına girmiştir, yörüngesine girmiştir ve normal prosedürler işleyecek. Aslında herhangi bir kriz söz konusu değil." dedi.
Gül, İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. YAŞ öncesi yaşananları değerlendiren Gül, "Dün yaşananlar olağanüstüydü ancak her şey yoluna girdi. Her şey kendi mecrasında yoluna devam ediyor. Herhangi bir boşluk söz konusu değil. Bir kriz ya da problem yok." ifadelerini kullandı. Türkiye'de herhangi bir kriz, herhangi bir problemin devam etmediğini vurgulayan Gül, şöyle devam etti: "Şüphesizki dünkü yaşananlar kendi çapında bir olağanüstü durumdur ama her şey mecrasına girmiştir, yörüngesine girmiştir ve normal prosedürler işleyecek. Aslında herhangi bir kriz söz konusu değil. Bunları sizlere söylemek isterim. Yeni komuta heyetinde olacak kişiler YAŞ’ı zaten yönetecek. Başbakan YAŞ’ın başkanı olarak, istişarelerini kararları bağlayacaklardır. Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, askeri yönünden saygı duyduğumuz ve değerli bir komutandır ancak bir süredir kendisi ayrılmayı düşünmüş. Biz kendisinin devam etmesini arzu etmemize rağmen kendisi bu kararı verince saygıyla karşıladık. Diğer komutanların zaten bildiğiniz gibi emeklilik süreleri gelmişti, emekli olacaklardı onlar. Dolayısıyla yeni komuta heyetinin sorumlulukları alacakları için YAŞ’daki bütün çalışmaları onların götürmeleri anormal karşılandı. Dolayısıyla bunu normal görmeniz gerekiyor bu açıdan. Her şey kendi mecrasında devam ediyor gördüğünüz gibi ve herhangi bir boşluk da söz konusu değil. Şunu herkesin bilmesi isterim ki her şey kendi mecrasında devam ediyor. Başbakanlıktan dün yapılan açıklamada gördüğünüz gibi Şura normal toplantılarını yapacak ve normal terfiler ve normal görüşmeler kendi kuralları çerçevesi içerisinde her şey devam edecektir."
Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Gül, daha sonra uçakla İstanbul’a hareket etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz