Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenleri kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve 81 ili temsilen gelen öğretmenlerle öğle...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve 81 ili temsilen gelen öğretmenlerle öğle yemeğinde bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü’ndeki kabulde öğretmenlerle tek tek tokalaştı. Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesinde yaptığı konuşmada öğretmenleri Çankaya Köşkü’nde misafir etmekten gurur duyduğunu belirterek tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Gül, her sene Öğretmenler Günü dolayısı ile eğitimcilerle bir araya geldiğini, bu sayede hem öğretmenleri dinleme hem de kendi düşüncelerini paylaşma imkanı bulduğunu aktardı. Bu görüşmelerde dile getirilen hususların da takipçisi olduğunu ifade etti.
Bu yıl Öğretmenler Günü’nün buruk kutlandığını kaydeden Gül, “Depremde çok sayıda öğretmeni kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Bu öğretmenlerin çoğunun göreve yeni başlayan öğretmenler olması hüznümüzü artırmakta.” diye konuştu. Hayatını kaybeden öğretmenlerin her birinin farklı ideallere, ümitlere ve hayallere sahip olduğunu söyleyen Gül, “Yıkılan binaları yapacağız ama gidenleri geri getirmek mümkün değil.” dedi. Van’da 5 Aralık’ta eğitim öğretimin başlayacağını hatırlatan Gül, “Böylece kısa süre için sönmüş olsa da eğitim meşalesi tekrar herkesi aydınlatmaya başlayacak. Eminim ki yeni atanan öğretmenlerimiz Van’da bayrağı devralarak, onların başarmak istediklerini hayata geçireceklerdir. Öğrencileri de onların ideallerini gerçekleştirecekler, başarıları ile gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir.” dedi.
En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Gül, yeni nesillerin insan haklarına saygılı, yeteneklerini geliştiren, öğrenmeyi öğrenmiş, araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşan, çok okuyan, dünyayı tanıyan, kendi milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesine önem verdiklerini vurguladı. Gül, burada öğretmenlere büyük görev düştüğünü dile getirdi. Öğretmenliğin insan yetiştirme sanatı olduğunu söyleyen Gül, sevgi, muhabbet ve fedakarlık olmadan bu mesleğin en iyi şekilde yapılamayacağını belirtti. Bir öğrencinin başarısında ve özgüveninin yükselmesinde öğretmenlerin büyük hakkı bulunduğunu belirten Gül, “Ressam tuvale nasıl resim yapıyorsa, öğretmenler de bildiklerini, birikimlerini, düşüncelerini aktararak yeni nesillerini oluşturmaktalar.” dedi.
Gül,şöyle devam etti: “Bir sınıf çok kalabalık olabilir. Eğer vizyon sahibi bir öğretmense o sınıfın geleceğini parlak kılar. Bazen de sınıf mevcudu küçük olabilir ama öğretmen nitelikli, vizyon sahibi değilse, o sınıfın geleceği çok parlak olmayabilir. Sadece bireysel yeteneklere bağlı olabilir.” Öğretmenlik mesleğinin onur ve saygınlığını korumak için herkese sorumluluk düştüğünü dile getiren Gül, “Sizlerin beklenti ve haklı taleplerinizin olduğunu biliyorum. Tabi ki öğretmenlerin görevlerini en iyi şekilde yapması için beklentilerinin karşılanması gerekir. Öğretmenlere hak ettikleri imkanın verilmesi, güvenli, huzurlu bir çalışma ortamı sağlanması üzerinde önemle duruluyor.” diye konuştu.
Gül öğrencilerinin sadece dersleri ile değil dertleri ile de ilgilenen öğretmenler için en büyük mutluluğun öğrencilerinin başarılarını görmek olduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise “Bizim için özel bir gün. 81 ildeki öğretmenlerle birlikte saygılarımızı sunmaya geldik. Kabul ettiğiniz için teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz