Cumhurbaşkanı Gül: Sorunlarımızı el birliğiyle aşacağız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, tüm sorunlarımızı elbirliğiyle aşacak, büyük bir özgüven...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, tüm sorunlarımızı elbirliğiyle aşacak, büyük bir özgüven içerisinde gelişmemizi sürdüreceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, bir Ramazan Bayramı'nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içinde olduğumuzu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Türk ve İslam Dünyası için bayramın hayırlara vesile olması temennisinde buldu. Ülke gündemine dair değerlendirmelerinde bulunduğu mesajında Gül, insan olmanın önemini hatırlatan bayramların, dargınlıkları ve kırgınlıkları geride bıraktırmak için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, vatandaşların bu anlayışla, mübarek günleri en iyi şekilde değerlendireceğine inandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

SOMALİ’YE YARDIM ZOR ŞARTLAR ALTINDAKİ İNSANLARIN UMUDUNU YEŞERTTİ
Bayramların yardımlaşma ve dayanışma günü olduğuna dikkat çeken Gül, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın imkânsızlıklar içindeki insanlara sahip çıkmanın ve kucak açmanın zamanının geldiğini kaydetti. Somali’ye yardım elini uzatarak örnek bir duyarlılık sergileyen vatandaşlara da seslenen Gül, kurumlara ve sivil toplum örgütlerine minnet ve şükranlarını sundu.
Türkiye’nin büyük bir kıtlığın ve açlığın yaşandığı Somali’ye olan ilgisi ve öncülük ettiği yardımların, zor şartlar altındaki insanların umudunu yeşerttiğine dikkat çeken Gül mesajını şöyle sürdürdü: “Halkımız Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde adeta seferber olmuş, buradaki insanlık dramına seyirci kalmayacağını göstererek, bütün dünyaya insanlık dersi vermiştir. Ülkemiz ve halkımız liderlik ettiği teşebbüslerle, Somali’deki felaketi gözler önüne sermiş, bu ülkedeki trajedinin esasen bir insanlık sorunu olduğunu bütün dünyaya anlatmıştır.”

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE NİFAK SOKMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEMELİYİZ
Bayramların, barış ve sevinç günleri olduğuna dikkat çeken Abdullah Gül, “Bayramlar, hem büyükleri hem küçükleri sevindirme, onların varlıklarına ne kadar önem verdiğimizi gösterme günleridir. İnsanlar, arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Dolayısıyla bayramlar toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biridir. Birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz.” tavsiyesinde bulundu.
Türkiye’nin Ramazan ve Ramazan Bayramı vesilesiyle, insanlığın ortak acılarını kendi acısı olarak gördüğünü, dünyada barışın, huzurun ve refahın sağlanması amacıyla daima aktif rol üstlendiğini kaydeden Gül, bir taraftan bayram coşkusunu yaşarken, diğer taraftan da ülkemizin ulaştığı seviyeyle gurur duyduğunu, Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin dünyada için ne anlam ifade ettiğine de değinen Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları dile getirdi: "Bugün artık dünya sahnesinde yepyeni bir Türkiye’nin bulunuyor. Her alandaki başarılarıyla, uluslararası alandaki aktif ve yapıcı teşebbüsleriyle dünyanın dikkatini çeken Türkiye, önde gelen küresel bir aktör olma yolunda ilerlemektedir."

Reklam
Reklam

YENİ DÜNYA DÜZENİNDE HAK ETTİĞİMİZ YERİ MUTLAKA ALACAĞIZ
Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, tüm sorunlarımızı elbirliğiyle aşacak, büyük bir özgüven içerisinde gelişmemizi sürdürecek, yeni dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri mutlaka alacağız. Toplumumuzun tüm katmanlarında bu yönde güçlü bir iradenin bulunduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Bu düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı tekrar tebrik ediyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bayram’ın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde insanları tehdit eden huzursuzlukların sona ermesini Allah'tan temenni ediyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz