Cumhurbaşkanı Gül, Türk Dünyası Belediyeler Birliği heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in de bulunduğu Türk Dünyası Belediyeler...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in de bulunduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TDBB heyetini kabul ettiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül, "TDBB, Türk dünyasında bilgi ve hizmet transferinde çok önemli bir görev üstleniyor. Yapacağınız çalışmalar ve organizasyonlarda destek vermeye hazırım." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhurbaşkanı Gül'ü Erzurum'daki turizm faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Başkan Küçükler, kabulde ayrıca Cumhurbaşkanı Gül’e Erzurum halkının selamını iletip oltu taşı tespih hediye etti.

Reklam
Reklam

Kısa süre önce Birlik Başkanlığı’na seçilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile yönetimindeki belediye başkanlarına başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Gül, "TDBB’nin Türk dünyasının yanı sıra Balkanlar, Rusya bölgesi ve Filistin’le de ilişkiler içinde bulunması memnuniyet vericidir. Siyaset ve hizmetin temel noktaları yerelden başlar. En önemli hizmet diyalog ve karşılıklı iletişim olacaktır. TDBB’nin Türk dünyasındaki belediyeler arasında bilgi ve hizmet transferini en iyi şekilde sağlayacağına inanıyorum." ifadesini kulandı.

KÜÇÜKLER: İŞBİRLİĞİ VE YARDIMLAŞMA ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise belediyelerin, kültür ve medeniyet mirasını dikkate alarak işbirliğine gitmelerinin gerektiğini belirtti. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin, teknik alanlar başta olmak üzere belediyeler arasında işbirliğini geliştirmek, kent ve kent yönetimlerinin sorunlarının belirlenmesi ve çözüm yolları oluşturulması gibi önemli bir sorumluluk yüklendiğine dikkat çeken Küçükler, "Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde kent yönetimi ve kent kültürü konusunda yeni modellerin araştırılması ve geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılacak. Çünkü uluslararası arenada ülkelerimizi ve şehirlerimizi temsil etmek, dünya şehirleriyle boy ölçüşmek için ortak bir akılla hareket etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz