Cumhurbaşkanı Gül, yarın Almanya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya’ya işçi göçünün 50. yılı dolayısıyla, dokuz yıl sonra cumhurbaşkanı düzeyinde 18-21 Eylül tarihlerinde Almanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff tarafından karşılanacak Abdullah Gül’ün, Berlin’de mevkidaşı ile gerçekleştireceği görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye’nin AB’ne üyelik süreci, Almanya’da yaşayan Türklerin entegrasyonu ve Suriye, Libya ve Mısır başta olmak üzere çeşitli bölgesel ve uluslararası sorunlar ele alınacak.

Ayrıca iki cumhurbaşkanının, terörle ortak mücadele, AB üyesi olan Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile yaşanan petrol ve doğalgaz sondaj krizi ve Almanya’nın İstanbul’da açılmasını istediği Alman Üniversitesi konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Dört günlük ziyaret süresince, Abdullah Gül, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek ve Berlin Humboldt Üniversitesi’nde bir konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Pazartesi günü Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’i kabul edecek. Gürüşmede ikili ilişkilerin yanısıra Avrupa'yı ilgilendiren konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile yapacağı ziyarete, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak. (ANKA)