Cumhurbaşkanı Gül'den Cüneyt Ünal Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 90 gündür Suriye'de esir tutulan gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak,...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 90 gündür Suriye'de esir tutulan gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, bu tür gelişmelerin olumlu olduğunu, ancak acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

İki günlük Kastamonu ziyareti sonrası Karabük'e gelen ve burada bulunan Ramsey fabrikalarına gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Albay Samit Tokmak, Milletvekili Osman Kahveci, Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman ve Gürmen Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür tarafından fabrika girişinde karşılandı. Fabrikayı gezdikten sonra, çıkışta gazetecilerin CHP heyeti tarafından Suriye’den teslim alınan gazeteci Cüneyt Ünal hakkında sorduğu soruyu cevaplayan Gül, "Bu tür gayretleri takdir etmek gerekir. Bunların hepsi profesyonel gazeteci, dolayısıyla görevini yapan insanlardır. Gelişmelerin ne olduğunu takip ediyoruz. Henüz kesin bir şey söylemek doğru değil. Sayın milletvekillerinin gayretleri çok takdir edilecek çalışmalardır. Şimdilik bakalım, biraz bekleyeceksiniz. İnşallah arkadaşlarınızla ilgili daha iyi haber alırsınız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ailesi ile görüşme yapıp yapmadığı yönündeki bir soruya ise Gül, "Benim bir görüşmem olmadı. Sadece bilgileri veriyorlar bana devamlı. Ama dediğim gibi biraz daha bekleyin. Çünkü bazen acelecilik, böyle olacak işleri olmaz yapar" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: