Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki hukuk, dostluk ve kardeşlik öyle derin ki, kimse fitne mekanizması işletmeye kalkmasın" dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Marshall Fonu Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı'yı makamında kabul etti. Avrupa ve Amerika'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Marshall'ın Türkiye temsilcisi Özgür Ünlühisarcıklı'yı Bakanlıkta ağırlamaktan gurur duyduğunu belirten Bağış, "Marshall kurum olarak Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren düşünce kuruluşlarından bir tanesi. Sayın Başbakanımızın Amerika ziyaretlerinde, sayın Cumhurbaşkanımızın yurtdışı seyahatlerinde konukseverliğiyle bizim takdirimizi kazanmış bir kuruluş. Özellikle her sene Brüksel'de düzenledikleri Brüksel forumunda da Türkiye'nin AB üyeliğine yönelik politik mesajların verilmesi için çok önemli bir platform oluşturuyorlar. Özgür kardeşimizle geçen yılki forumu değerlendirmek ve önümüzdeki seneyle ilgili bazı planlar yapmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız" diye konuştu.
Bakan Bağış'ın Marshall'ın daha Ankara'daki ofisin açılış aşamalarından başlayarak desteğini hiçbir zaman esirgemediğini ifade eden Marshall Fonu Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı, "Ben de zaman zaman önümüzdeki dönem faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek ve değerli görüşlerine başvurmak üzere kendisini ziyaret ederim. Sayın Bakanımız da her zaman benim açımdan çok faydalı olan önerilerde bulunur. Bugün de kendisine beni kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bakan Bağış, kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Gül'ün basın müşaviri Ahmet Sever'in, Gül'ün yeniden aday olabileceği yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Bağış, Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasındaki hukukun, dostluğun ve kardeşliğin çok derin olduğunu ve kimsenin fitne mekanizması işletmeye kalkmamasını söyledi. Bağış, "Çünkü onlar kendi aralarında otururlar, konuşurlar. Daha cumhurbaşkanlığı seçimine 2 yıldan fazla bir süre var. 2 yıl sonrası için şimdiden birilerinin plan program yapmasına gerek yoktur. 2 lider kafa kafaya verir, konuşurlar ve bunlar çözümlenir, hiçbir şekilde kimsenin bunları mesele yapmasını ben doğru bulmuyorum. Ülkemiz için de böyle bir tartışmanın hayrı yoktur, bu makamlar için de yoktur. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız arasında muazzam bir istişare vardır, ikisi de yaptıkları görevlerde son derece başarılılar ve bundan sonraki dönemi de birlikte planlarlar, koordine ederler. Daha bunların konuşulması için çok erken" dedi.
Bir başka gazetecinin 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün NATO Genel Sekreterliği'ni gündeme getirmiştiniz. Şimdi ne düşünüyorsunuz?' sorusuna Bağış, "Ben sayın Cumhurbaşkanımızın NATO Genel Sekreterliği konusunu gündeme getirmedim. Bana soruldu 'NATO'ya Genel Sekreter olur mu?' diye. Ben de 'NATO Abdullah Gül'den iyisini bulamaz ama o bunu ister mi bilemiyorum' dedim. Bu konuları tartışmak için çok erken" cevabını verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz