Cumhurbaşkanı Gül'ün Kaleminden Erciyes

Kayseri - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, merkez Kocasinan Belediyesinin hazırladığı "Erciyes" isimli kitabın takdim bölümündeki yazısında, "Erciyes benim ve tüm Kayserililerin

Kayseri - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, merkez Kocasinan Belediyesinin hazırladığı "Erciyes" isimli kitabın takdim bölümündeki yazısında, "Erciyes benim ve tüm Kayserililerin hayatında çok önemli yer tutar" ifadelerini kullandı.
Gül, yazısında, "Ülkemizde ve dünyada sırtını heybetli bir dağa yaslayan pek çok şehir vardır. Ancak Erciyesimiz kadar şehriyle bütünleşmiş dağ yok denecek kadar azdır. Bu yüzden Erciyes denilince Kayseri, Kayseri denilince Erciyes akla gelir" diyerek, şöyle devam etti:
"Kadim dönemden beri dağlar bilgeliği, aşkı, büyüklüğü, dirayeti, mertliği, güçlüğü ve iradeyi çağrıştırır. O yüzden de şiirlerde, masallarda, efsanelerde, hikaye ve romanlarda dağ imgesine sık sık başvurulur. Kayserili için bu dağ Erciyes'tir. Şiirimizdeki, masalımızdaki, efsanemizdeki ulu dağ Erciyes'tir. Bu bakımdan Erciyes benim ve tüm Kayserililerin hayatında çok önemli yer tutar."
Erciyes'in, şehrin ruhunu kavrayan her Kayserili için fiziki bir mekanın çok ötesinde bir anlam taşıdığını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:
"Eteğindeki Kayseri için Erciyes, hem büyüklüğün hem tevazunun kaynağıdır. Onun eteklerinde yetişen bir insan için Erciyes, elbette büyüklüğün, ululuğun adıdır. Nitekim Kayserililer olarak çocukluk ve gençlik yıllarımızda ne zaman büyüklük ifade edecek olsak hep Erciyes'e atıf yapmışızdır. Ancak Erciyes, bu heybetin karşısında insanoğlunun tevazusunun da adıdır. Erciyes'e bakıp düşünmemek, Yaradan'ın büyüklüğünü idrak etmemek, tefekküre dalmamak mümkün müdür? Erciyes'e çıkıp da insana ve kainata dair, düne ve yarına dair, hayallere kapılmamak elde midir? Nitekim, Kayseri'nin yetiştirdiği müstesna siyasetçi, iş adamı, sanatçı, mütefekkir ve bilim insanlarının fikir dünyalarında Erciyes mutlaka rol oynamıştır. Erciyes'in muhteşem gölgesinde genç nesillerimize kapanmayan bir ufuk, sınırsız bir muhayyile bahşeden zaman ve mekan ötesi bir gücün dinamizmiyle Kayserimizin gözü hep yükseklerde olmuş ve bu hassasiyetle şehir, medeniyet yarışında ön sıralarda yer almıştır."
Kitaptaki güzel fotoğrafların, Kayserililer için binlerce anının canlanmasına vesile olacağını, dışarıdan bakanların da onun büyülü güzellikleri karşısında kendilerinden geçeceklerini dile getiren Gül, "Bu itibarla başta Kocasinan Belediye Başkanı, kadim dostum Bekir Yıldız olmak üzere Erciyesimizin güzelliklerini Kayseri dışına taşıyacak olan bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkesi gönülden tebrik ederim" ifadelerini kullandı.
Kocasinan Belediyesinin kültür hizmeti olarak hazırlanan 272 sayfalık kitapta 119 fotoğraf yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz