Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

 Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde yerel seçilerde sağlanan katılımın olması halinde İhsanoğlu'nun ilk turda seçileceğini öne sürdü. 

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde yerel seçilerde sağlanan katılımın olması halinde İhsanoğlu'nun ilk turda seçileceğini öne sürdü. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı tarafından "Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Ne Yapacağız?" paneli düzenledi. Savaş, Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gösterildiğini ve birçok partinin de tek adayı desteklediğini hatırlattı. Partiler arasında bir uzlaşmanın sağlandığını ve bunun da önemli bir adım olduğunu dile getiren Savaş, CHP ve MHP'nin uzlaşmasını ise devrim niteliği olarak değerlendirdi. Savaş, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde, yerel seçimlerde sağlanan yüksek katılım gerçekleşirse Ekmeleddin İhsanoğlu ilk turda seçilir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması ise seçime katılımın düşük olmasına bağlı" iddiasında bulundu. İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda CHP'nin içinde gruplar oluştuğuna işaret eden Savaş, İhsanoğlu'nun adaylığından bir kısmın kişisel rahatsızlık duyduğunu, bir kısmının da farklı emeller peşinde olduğunu öne sürdü. CHP İl Başakanı Devrim Kök ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun herkes tarafından kabul görülebilecek bir aday olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz