Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Alanya – Alanya etabıyla başladı

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 25 takımdan 200 sporcunun katılımı ve 135 kilometrelik Alanya –...

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 25 takımdan 200 sporcunun katılımı ve 135 kilometrelik Alanya – Alanya etabıyla başladı.

29 Nisan'da Boğaz Köprüsü’nden geçilerek, Bostancı Sahil Yolu’nda yapılacak finişle sona erecek 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Alanya Atatürk Bulvarı’nda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve eski futbol hakemi Abdurrahman Arıcı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun birlikte verdiği startla başladı.

Verilen start öncesinde bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen bu turnuvanın son 3 yılda Türkiye'den ve yurtdışından spor otoritelerinin desteğiyle büyük bir ivme kazandığını söyledi. Müftüoğlu, bu organizasyon sayesinde Türkiye'nin güzelliklerinin eurosport kanalı ve TRT tarafından dünyaya ulaştırıldığını da söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Müftüoğlu, 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na dünyanın en önemli sporcularının da katıldığını ifade etti.

25 takımdan yaklaşık 200 sporcunun 8 tur atacağı 135 kilometrelik etap, yine Atatürk Bulvarı’nda sona erecek. Turun ilk etabı olan Alanya - Alanya'daki 17 kilometrelik ilçe içindeki parkurda 8 tur atacak olan sporcular 135 kilometre pedal çevirecek.

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'ndaki etaplar ve tarihleri şöyle:

  1. Etap: Alanya - Alanya Bugün
  2. Etap: Alanya - Antalya Yarın
  3. Etap: Antalya - Elmalı 24 Nisan 2012 Salı
  4. Etap: Fethiye - Marmaris 25 Nisan 2012 Çarşamba
  5. Etap: Marmaris - Turgutreis 26 Nisan 2012 Perşembe
  6. Etap: Bodrum - Kuşadası 27 Nisan 2012 Cuma
  7. Etap: Kuşadası - İzmir 28 Nisan 2012 Cumartesi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz