Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk etabı, Theo Bos'un

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Alanya - Alanya etabı tamamlandı. Turun 135 kilometrelik ilk etabını,...

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Alanya - Alanya etabı tamamlandı. Turun 135 kilometrelik ilk etabını, Rabobank takımından Theo Bos 3 saat 5 dakika 55 saniye ile kazandı. Tura, yarın 153 kilometrelik Alanya - Antalya etabı ile devam edilecek.

Alanya Atatürk Bulvarı'nda başlayıp yine aynı noktada sona eren turda, birinci Theo Bos'un ardından Gren Edge takımından Harley Matthew Goss ikinci, Team Type 1 takımından Daniele Collı ise üçüncülüğü elde etti. Bos, yarınki Alanya - Antalya etabında Turkuaz Mayo'yu giyecek.

Reklam
Reklam

Alanya - Alanya etabında kürsüye çıkan bisikletçilere ödüllerini, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu verdi.

THEO BOS: SON DÜZLÜKTE BÜYÜK BİR ÇEKİŞME OLDU; KAYBEDERKEN KAZANDIM

Alanya - Alanya etabını kazanan Rabobank takımından Theo Bos, ödül töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir yarış olduğunu belirterek, "Büyük çekişme yoktu; ama herşey son tura girerken cereyan etti. Kaybedebilirdim, ama kazanmaktan çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Theo Bos, son tura girerken her şeyin yolunda gittiğini de belirterek, "Ama biz üç sporcuya düştük. İki arkadaşımız geride kaldı. Son düzlükte büyük bir çekişme vardı diye düşünüyorum. Finişe doğru bir Gren Edge takımından bir sporcu ile sprinte kalktım. İkincide olabilirdim. Ama kazandım." dedi.

"BEN O KAZAYI UNUTTUM"

Bu arada 2009 yılında Alanya finişinde rakip sporcu Impey'e faul yaptığı tespit edilen ve bu yarıştan sonra komiserler kurulu tarafından ceza alan Theo Bos bu konu ile ilgili olarak da, "Evet üç sene önce burada bir anım vardı. Ben kendimle hesaplaştım ve bunları unuttum. Onlar geçmişte kaldı. Açıkçası o defter kapandı. Artık o konu ile ilgilenmiyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İLK TURDA KAZA

Öte yandan finişe 1 kilometre kala ana grupta bisikletçilerin birbirine girmesi sonucu kaza yaşandı. Yaralanan bisikletçilere ilk tedavileri Alanya Devlet Hastanesi'nde yapıldığı kaydedildi.

Başkan Müftüoğlu biri dışındaki bisikletçilerin sağlık durumunun iyi olduğu, başından ve kollarından yaralanan bisikletçinin de ciddi bir durumunun olmadığını söyledi.

ALANYA - ANTALYA ETABI YARIN KOŞULACAK

Bu arada turun ikinci etabı olan 153 kilometrelik Alanya - Antalya etabının startı, yarın Alanya Kızılkule’den saat 12.50’de verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: