Cumhurbaşkanlığı hizmet binası bakıma alınıyor

Ankara (AA)- Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının günün ihtiyaçlarına cevap vermesi amacıyla planlanan bakım ve yenileme çalışmaları başlıyor.

Hizmet binasındaki tadilat işlerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün makamından başlaması nedeniyle Gül, günlük çalışmalarıyla kabullerini yarından itibaren Çankaya Yerleşkesi içindeki Pembe Köşk'te yapacak.

Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yerleşke içinde yapılacak yenileme çalışmaları nedeniyle ihtiyaçların tespitine uzun süre önce başlandı. Yenileme yapılacak alanlar ve yapılacak işler fotoğraf çekimlerinden de yararlanılarak belirlendi ve rapor haline getirildi.

Reklam
Reklam

İncelemeler sonucunda yenileme çalışmalarının, Cumhurbaşkanı Gül'ün günlük çalışma ve kabullerini yürüttüğü, 1993 yılında hizmete giren hizmet binasından başlatılmasına karar verildi. Bu kapsamda tadilat çalışmalarına yarından itibaren Gül'ün bu binadaki makam odasından başlanacak. Gül'ün makam odasındaki tadilat, dekoratif ağırlıklı olacak.

Cumhurbaşkanı Gül, bu süre içinde günlük çalışmalarını ve kabullerini "Çankaya Köşkü" olarak da bilinen Pembe Köşk'te yürütecek.

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesindeki hizmet binasında, Cumhurbaşkanı'nın makam odasının yanı sıra heyetleri kabul ettiği Kırmızı Salon, MGK Toplantı Salonu, Resepsiyon Salonu ve idari birimler de yer alıyor.