Cumhurbaşkanlığı seçimi Meclis kararı

Ankara (AA)- TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, cumhurbaşkanı seçimi konusunda Anayasa Mahkemesine gidilemeyeceğini ifade ederek, açılacak bir davanın da reddedileceğini söyledi. Kuzu, cumhurbaşkanlığı seçiminin Meclis kararı olduğunu ifade etti.

Kuzu, Yüksek Mahkemenin aksi bir karar vermesi durumunda, bu kararın mahkemeyi "siyasallaştıracağını" ifade etti.

Burhan Kuzu, AK Parti grup toplantısından önce, gazetecilerin, Baykal'ın, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turunda Meclis üçte iki çoğunlukla toplanmazsa, bunu Anayasa Mahkemesine götürebiliriz" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine, "367 rakamı, bir karar nisabıdır (yeter sayı), toplantı nisabı değildir. Toplantı nisabı sadece 184'tür Anayasa'da... Anayasa, 8-10 konuda bu kuraldan karar nisabı olarak ayrılmış, diğerleri için kiminde 5'te 3, kiminde 2/3, kiminde 3/4 gibi karar nisapları öngörmüş. Dolayısıyla toplantı konusunda farklı nisaplar ve toplantı kararları bizde yok. Bu bakımdan bunun tutar hiç bir tarafı yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ise aynı konudaki görüşlerinin sorulması üzerine, "Ciddiye almıyorum artık..." dedi.