Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kayseri'yi Coşturdu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'ye kazandırılan bin 300 kişilik Kültür Sanat Merkezi'nin açılış etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Konseri ile tamamlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'ye kazandırılan bin 300 kişilik Kültür Sanat Merkezi'nin açılış etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Konseri ile tamamlandı.

Konsere Büyükşehir Belediyesi'nden bürokratlar, davetliler ve klasik müzik tutkunları büyük ilgi gösterdi. Klasik Batı Müziği'nin seçkin eserlerinin yanı sıra orkestra Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerini klasik tarzda yorumlayarak izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konser sonrasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kayserililerin buluşmasını çok arzu ediyordu. Biz de kendisinden aldığımız talimatlar doğrultusunda senfoni orkestrası yetkilileri ile diyaloğa geçtik. Takvimleri çok yoğun olmasına rağmen Kayseri'ye geldiler, bizlerle beraber oldular. Doğrusunu isterseniz biz de kendilerine doyamadık. En kısa zamanda kendilerini tekrar şehrimizde görmek istiyoruz."

Durukan, konuşmasının ardından Şef Erol Erdinç ile sanatçılara çiçek verdi.

-'Türkiye'nin en iyi seyirci kitlesi Kayseri'de'-

Kayseri'nin sanayide müthiş ilerlemiş, güzel bir il olduğunu belirten Şef Erol Erdinç şunları belirtti:

"Kayseri çok güzel, pastırma, mantı çok güzel, Kayseri insanı çok güzel. Daha ne olsun. Sanat alanında da önemli bir adım atılmış, ve her türlü organizasyona ev sahipliği yapacak bir Kültür ve Sanat Merkezi Kayseri'ye kazandırılmış, Türkiye'nin en iyi seyirci kitlesi Kayseri'de. Ben Kayseri'ye hayran oldum" dedi.

Sadece Türkiye illerini değil bütün dünya ülkelerini gezdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdürü Aycan Sancar ise "Görüp gezdiğimiz yerler arasında Kayseri'den çok etkilendik. Kayseri'de büyük bir atılım olduğunu gördük. Bu da tabi ülkemiz için çok sevindirici bir şey. Belediyelerin istenildiği zaman her şeyin en iyisini yapabileceklerini Kayseri'de görmüş olduk. Burada olmaktan son derece mutluyuz" dedi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdür Yardımcısı Altan Kalmukoğlu da Kayseri'nin bambaşka bir şehir olduğunu söyleyerek, "Kayseri'de her alanda müthiş bir ilerleme var. Bir çağdaşlık bir atılım söz konusu. Başta başkanımız olmak üzere Kayseri'ye tüm emeği geçenleri kutluyorum. Özellikle kültür alanında yapılmış olan yenilikler ve atılımları da tebrik etmek lazım" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Esra Gül Aktürk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: