Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Muş'ta Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, mayıs ayı toplantısı yapıldı.

Muş'ta Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, mayıs ayı toplantısı yapıldı.

Muş Belediyesi Meclis Salonu'nda Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan başkanlığında toplanan kurul, her ay yapılan, eski hükümlülerin iş, kredi, yardım talebini değerlendirdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, şunlara yer verildi:

"Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, 5402 sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulu Kanunu ve diğer mevzuat gereğince, ceza infaz kurumundan salıverilen eski hükümlülerle, suçtan zarar gören mağdurların iş, kredi, eğitim, psiko sosyal yardım ve benzeri talepleri doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir. Kurulca yapılan müzakerede, eski hükümlü Halit Ş'nin, iş için Muş Sanayi Sitesi Kooperatif Kurulu Başkanlığı'na yönlendirilmesine karar verilmiştir. Bu çerçevede Kooperatif Kurulu Başkanı Şerafettin Subaşı'ya ulaşılmış ve yapılan görüşmede Halit Ş'nin kooperatifteki bir firmada işe yerleştirileceği sözü kurul üyelerine bildirmiştir."

Reklam
Reklam

Açıklamada, Muş Koruma Kurulu Başkanlığı'na 2006 ile 2012 yılları arasında, 98 eski hükümlünün başvurduğu, başvuru sahiplerinden 32'sine ayni, 25'ine nakdi ve 34'üne eğitim yardımında bulunulduğu, 3'üne ise iş bulunulduğu kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz