Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Afganlar’dan İlgi

Afganistan'dan 100'e yakın sığınmacı ailenin geldiği Siirt'te bazı Afgan aileler, çocuklarıyla birlikte Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına...

Afganistan'dan 100'e yakın sığınmacı ailenin geldiği Siirt'te bazı Afgan aileler, çocuklarıyla birlikte Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan çocukları ile birlikte tören alanına gelen Khatera Rezai ve Shazeia Rezai, Türkçe olarak bayramın kendilerine ayrı bir heyecan kattığını ifade ettiler. Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Khatera Rezai, Cumhuriyet’in kendilerinin de bayramı olduğunu söyleyerek, “Bizler iki devlet bir milletiz. Türkiye'de, Siirt'te olmaktan mutluyum. Çocuklarımızı da alarak bayramı yaşamak istedik. Bugün çok duygulandık. Ayrı bir mutluluk taşıyorum. Allah Türk ve Afgan devletine ve milletini zeval vermesin” dedi.

Reklam
Reklam

Shazeia Rezai ise adlı Afganlı sığınmacı ise, törende açılan Türk bayrağıyla ayrı bir mutluluk yaşadığını ifade etti. Afgan aileler, daha sonra protokolde oturan Vali Ahmet Aydın'ın yanına giderek, Türkçe bayramını kutladı. Vali Aydın, törene geldikleri için Afganlı bayanları tebrik ederek, bayramın iki kardeş ülkenin dostluk ve kardeşlik bayramı olduğunu ifade etti.

Tören alanına erkenden gelen bir bayanın ellerini açarak sık sık dua etmesi de dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: