Cumhuriyet Bayramı Silifke'de Kutlandı

Silifke ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında CHP'liler tarafından "Cumhuriyet Yürüyüşü" adı altında yürüyüş düzenledi.

Silifke ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında CHP'liler tarafından "Cumhuriyet Yürüyüşü" adı altında yürüyüş düzenledi.

Parti binası önünde toplanan partililer, Türk bayrakları açarak Menderes Caddesi ve İnönü Caddesi güzergahında Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. CHP İlçe Başkanı Çağatay Akyürek, partililer adına anıta çelenk sundu.

Akyürek, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in milletin var oluş mücadelesinin en önemli kazanımı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyetle birlikte Türk milletin hür ve bağımsız olarak çağdaş uygarlıklar düzeyine çıktığını ifade eden Akyürek, "Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, gericilik yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejim. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk-ün en büyük devrimin dediği laik Türkiye Cumhuriyeti'ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olunması gerekiyor" diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: