Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet değerleri etrafında, milletçe her...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet değerleri etrafında, milletçe her geçen gün daha güçlü bir şekilde kenetlendiklerini söyledi.

Güzeloğlu, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanının 89'uncu kuruluş yıldönümünü, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutladıklarını belirtti. Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet değerleri etrafında, milletçe her geçen gün daha güçlü bir şekilde kenetlendiklerini vurgulayan Güzeloğlu, "Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve nitekim çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Hiç şüphe yok ki, Cumhuriyet'in reformist ve dinamik bir yapıda kurulmuş olması, bugün ve gelecekte güçlü adımlar atılması konusundaki en önemli dayanağımızı oluşturacaktır. Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. İnanıyorum ki, bundan sonra da Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edeceğiz ve çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız" dedi.

Reklam
Reklam

Güzeloğlu, bu vesile ile ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyan başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını bir kez daha saygıyla andıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz