Cumhuriyet Caddesi Artık Daha Güvenli

Kent genelindeki cadde ve sokakları imar planına uygun hale getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi’ndeki...

Kent genelindeki cadde ve sokakları imar planına uygun hale getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi’ndeki çalışmalarını tamamladı. Fen İşleri ve Ulaşım Dairesi Başkanlıklarınca yürütülen çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nin yol çizgileri tamamlandı.

Cumhuriyet Caddesinde yapılan asfaltlama çalışmalarından sonra Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yatay işaretlemeleri yaparak araç ve yaya güvenliğini sağladı. Yapılan çalışmalarda soğuk, termoplastik ve çift kompenantlı yol çizgi uygulaması, yaya geçişleri, hız yavaşlatma çizgileri çizildi. Daha önceki uygulamalarda yapıldığı gibi bu çalışmada da yansıma özelliği yüksek malzeme (cam kürecik) içeren yol çizgi boyaları kullanılarak gündüz ve gece trafik ve yaya güvenliği sağlanması ön planda tutuldu. Ayrıca yaya geçitleri özel çizgilerle görme engelliler için uyumlu hale getirildi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Caddesinde 10 bin ton asfalt kullanılırken, caddenin yağmur suyu projelendirilmesi de yapıldı. Aşınma asfalt tabakasının serilmesinin ardından caddede çizgi çalışmaları yapıldı ve yol butonları çakıldı. Bahçekent Kavşak düzenlemesi ile Cumhuriyet Caddesi, Yakacık Caddesine bağlandı. Kent genelinde çizgi faaliyetlerine mevsim şartlarına göre devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: