"Cumhuriyet değerleri hızla yozlaşıyor"

ANKARA (ANKA) – CHP Lideri Deniz Baykal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın TBMM'deki törenlerine kendisinin ve partili milletvekillerinin katılmamasına ilişkin olarak,"Hukukun ve Cumhuriyet'in temel değerlerinin yozlaştırıldığı bir dönemde, yapılan kutlamaların, Cumhuriyet kutlaması şartlarını ve anlamını taşımadığı düşüncesindeyim" dedi.

CHP Lideri Deniz Baykal'ın, Anıtkabir'de yapılan törenlere katılmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü protesto amacıyla sürdüğü tutumunu bu yılda uyguladı.

Reklam
Reklam

ANITKABİR'İN ÖTESİNDEKİ KUTLAMALAR
Baykal, Meclis'teki törenlere neden katılmadığına açıklık getirerek, şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 85. yılı hukukun ve Cumhuriyet'in temel değerlerinin hızla aşındırıldığı, yozlaştırıldığı bir dönemde kutlanıyor. İçinde bulunduğumuz koşullarda, yani hukukun ve Cumhuriyet'in değerlerinin hızla aşındırıldığı, yozlaştırıldığı bir dönemde yapılan kutlamaların, Anıtkabir ziyareti ötesinde bir Cumhuriyet kutlaması şartlarını ve anlamını taşımadığı düşüncesindeyim. Bu nedenle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sadece Anıtkabir'e giderek Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e şükran ve saygılarımı sundum."(