"Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi"

Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından 24 Eylül-22 Ekim'de gerçekleştirilecek "Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi"ne, 80 ilden 3 bin 200

Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından 24 Eylül-22 Ekim'de gerçekleştirilecek "Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi"ne, 80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmen katılacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, gençlere, Çanakkale Savaşları ile başlayan ve Başkomuntanlık Meydan Savaşı ile sonuçlanan cumhuriyetin temellerinin atıldığı Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlı'da bulunan şehitlikler, tabyalar, anıtlar, ören yerleri gezdirilecek.

Gezide, Afyonkarahisar-Kütahya, Polatlı arasındaki coğrafi sahada cereyan eden Dumlupınar'da düşmanın kesin yenilgisiyle sonuçlanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesinin hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Afyonkarahisar ve Kütahya'da Başkomutan Tarihi Milli Parkı'na düzenlenecek geziler, rehber-alan kılavuzları eşliğinde yapılacaktır. Otobüste bulunan öğrenci ve yönetici öğretmenlerin tamamı gezi süresince sigorta kapsamına alınacak.

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi, 24 Eylül pazartesi günü Samsun'da Samsun Valiliği'nin sorumluluğunda saat 14.00'da törenle başlatılacak. Ayrıca Amasya, Afyonkarahisar, Sivas, Bursa ve Erzurum'da da birer tören yapılacak.

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz