‘cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek. Bu proje ile...

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek. Bu proje ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 24 Eylül 2012 tarihinde Samsun'da saat 14:00'da törenle başlatılacak gezide gençlere, Çanakkale Savaşları ile başlayan ve Başkumandanlık Meydan Savaşı ile sonuçlanan Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlı'da bulunan şehitlikler, anıtlar ve ören yerlerinin gezdirileceği bildirildi. Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek 2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’ne 80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmenin katılmasının planlandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Geziye katılacak öğrencilerin konaklamalarının üç yıldız ve üzeri otellerde veya öğretmen evlerinde yapılacağı ve otobüste bulunan öğrenci ve öğretmenlerin tümü gezi süresince sigorta kapsamına alınacağı belirtildi. Her otobüste öğrencilere rehberlik edecek ve onlarla gezi süresince birlikte olacak Kültür ve Turizm Bakanlığından kokartlı profesyonel turist rehberi bulunacağı aktarıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: