"Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi"

"Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi" çerçevesinde Çanakkale'ye gidecek son öğrenci kafilesi Mersin'den uğurlandı.

"Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi" çerçevesinde Çanakkale'ye gidecek son öğrenci kafilesi Mersin'den uğurlandı.

40 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan kafile 01-05 Kasım tarihleri arasında Çanakkale'deki şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerlerini gezecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden kalkan otobüslerle yola çıkan öğrenci kafilesini uğurlayan İl Müdürü Hasan Gül, tarihte önemli yeri bulunan Çanakkale'nin bir millet destanına şahitlik ettiğini söyledi.

Bu destanın yerinde görülmesinin öğrenciler için ayrı bir önemi olduğuna işaret eden Gül, öğrencilere hitaben "Yapacağınız gezinin özellikle Çanakkale ve Milli Mücadele Destanı'nın önemini kavramanıza ve bu yolla milli bilincinizin daha da artmasına katkı sunacağına inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: