Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi'yle 6 bin 500 öğrenci tarihi yerleri gezecek

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ilki 2004 yılında başlatılan 18...

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ilki 2004 yılında başlatılan 18 Mart Çanakkale Eğitim Gezileri, 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' adıyla sürdürülüyor.
Bu 27 Eylül – 27 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek geziye Türkiye genelinden 163 otobüs ile toplam 6 bin 500 öğrencinin katılacak. Geziye, Samsun’dan 40'ı ilköğretim kurumlarından olmak üzere toplam 80 öğrencinin katılacağı belirtildi.
İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin Çanakkale ve Millî Mücadele Destanı’nın önemini kavramalarına katkıda bulunmayı hedefleyen gezinin eğitici etkinlikler ortamında farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarına katkıda bulunacağı kaydedildi. Ayrıca gezinin başarılı öğrencilerin ödüllendirilerek diğer öğrencilerin özendirilmesini teşvik edeceğine işaret edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz