Cumhuriyet Gazetesi Önündeki Gösterilerde 5 Gözaltı

Mehmet AKTARAN-Uğur CAN/İSTANBUL, (DHA)- CUMHURİYET Gazetesi'nin Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayınlamasına tepki gösteren bazı gruplar gazetenin bulunduğu sokakta eylem yaptı.

Mehmet AKTARAN-Uğur CAN/İSTANBUL, (DHA)- CUMHURİYET Gazetesi'nin Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayınlamasına tepki gösteren bazı gruplar gazetenin bulunduğu sokakta eylem yaptı. Gruptan 5 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binasının yakınlarına gelen bir grup, "Hüzünlenme Ya Resullah, Bu Ümmet Seninle" yazılı pankart taşıdı, tekbir ve kelime-i şahadet getirdi. Grup, "Cumhuriyet gazetesi hesap verecek", "Burası Türkiye Fransa değil" şeklinde slogan atarken, bazı grup üyeleri de oturma eylemi yaptı. Gazete önünde öğleden sonra gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakıldığını öğrenen grup, eylemine son verdi. 5 GÖZALTI Bu arada, Cumhuriyet gazetesinin bulunduğu İstiklal Sokak'ın tamamı araç ve yaya girişine kapatılırken, sokağın iki girişine de Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yerleştirildi. Sokağın yaya geçişine kapatılmasından önce, gazetenin önüne ellerinde pankartla gelen 3 kişi gözaltına alındı. Elindeki gazeteyi yakarak protestoda bulunmak isteyen 1 kişi ile polise engel olmak isteyen arkadaşı da gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Bu arada, Cumhuriyet'in önünde bekleyen bazı vatandaşlar, gazete yakan eylemciye tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: