''Cumhuriyet için çaba göstermek zorunlu"

Ankara - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kimi konulardan yakınmak yerine, Atatürk'ün sağladığı çağdaş, aydınlık, laik ve demokratik Cumhuriyet'in sonsuza dek sürmesi için herkesin elinden gelen çabayı göstermesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer, "Doğumunun 125. Yılında Mustafa Kemal Atatürk Uluslararası Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Atatürk'ün düşlediği Türkiye'ye ulaşmak için, yapılması gerekenin, düşüncelerini ve felsefesini özümsemek ve gelecek kuşakları ilke ve devrimlerinin ışığında, çağdaş bir eğitimle yarınlara hazırlayabilmek olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Sezer, konuşmasında Atatürk'ün, kadına toplumdaki hak ettiği yerin ve değerin verilmesini sağladığını kaydetti. Sezer, bu niteliğinin, Yüce Önder'in yalnız ülke içinde değil dışında da büyük takdir toplamasına neden olduğuna işaret etti.

Atatürk'ün hiçbir zaman hayalperest olmadığını da vurgulayan Sezer, "O, yarının insanıdır, olaylara ve gelişmelere böyle bakmış, koşulları ve olanakları bu yaklaşımla değerlendirmiş, her zaman ulusu için en iyisini hedeflemiştir. Hedefe ulaşma sürecinde her zaman doğru adımlar atmıştır. Atatürk, cumhuriyetle birlikte demokrasiye geçme düşüncesini süreç içinde kimi zaman denemelerle yaşama geçirmeye çalışmış, demokrasi hedefinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir" diye konuştu.