Cumhuriyet İle Yaşıt Altınova, 60 Yıllık Formasını Öykam'a Bağışlayacak

Ödemiş'te futbol hayatının ilk kulüplerinden olan ve 1923 yılından bu yana sahalarda yer alan Altınova,...

Ödemiş'te futbol hayatının ilk kulüplerinden olan ve 1923 yılından bu yana sahalarda yer alan Altınova, katıldığı özel bir halı saha turnuvasında her maçta 60 yıllık formasını sergiliyor. 60 yıllık tarihi formayı simge edinen futbolcular maç öncesi bu formayla maça çıkıyor.

60 yıllık 5 numaralı kırmızı-beyaz formayı en iyi şekilde koruduklarını belirten kulübün yöneticilerinden İsmail Balcıoğlu, turnuva sonrası bu tarihi formayı Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ne bağışlayacaklarını belirtti. 60 yıl öncesindeki forma tiplerine uygun şekilde tasarlanmış formanın Altınova için önemli bir simge olduğunu kaydeden Balcıoğlu, "Bu forma Cumhuriyet ile yaşıt kulübümüzün renklerini ve amblemini 60 yıl öncesinden günümüze taşımış. Üzerinde formayı terleten emektar futbolcu ağabeylerimizin izleri var. Bu tarihi formayı gelecek nesillerin de görmesi ve formanın en iyi şekilde korunması için ÖYKAM'a bağışlayacağız. Tarihi Altınova ile ilgili elimize geçen her türlü belge ve bilgiyi de ÖYKAM'la paylaşacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Şu anda gayrı federe olarak faaliyet gösteren Altınova'nın gelecek yıldan itibaren Şeker İnşaat'ın desteğiyle amatör liglere katılacağını ifade eden Balcıoğlu, "Ödemiş'te ne kadar çok amatör kulüp olursa o kadar çok Ödemişli çocuk top koşturur. Ödemiş Belediyespor'un başarısına da katkı sağlayacak şekilde semt sahalarının ve semt takımlarının çoğalması lazım. Biz Altınova olarak gelecek sezondan itibaren Ovakent ya da Konaklı takımlarından birini alarak lige katılmak ve ilçemizi temsil etmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz