Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Yanalak:

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, "Türkiye Cumhuriyeti, işgal altında bir ülke değildir. Tam bağımsız, laik, demokratik, sosyal

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, "Türkiye Cumhuriyeti, işgal altında bir ülke değildir. Tam bağımsız, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olma yolundan asla dönmeyeceğiz" dedi.

Yanalak, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 3 Mart 1924'te kabul edilen ve "Üç Devrim Yasası" olarak da bilinen Şeriye ve Evkaf Vekaletinin Kaldırılması, Tevhid-i Tedrisatın Kabulü (Öğrenim Birliği) ve Halifeliğin Kaldırılması kanunları ile ilgili Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda 3 Mart saat 15.00'te toplanacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Tandoğan'da toplanma amaçlarına değinen Yanalak, kabul edilen bu kanunlarla halk egemenliğinin pekiştirildiğini, laikliğin toplumsal temellerinin atıldığını, hurafelerinin önünün kapatıldığını, bilimin toplumsal yaşama egemen kılındığını belirtti.

Bu yasaların ortadan kalkmasına izin vermemek için Ankara'da toplanacaklarını dile getiren Yanalak, şunları kaydetti:

"Devrimlerle kazandığımız haklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Türkiye Cumhuriyeti, işgal altında bir ülke değildir. Tam bağımsız, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olma yolundan asla dönmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu yurttaşlarıyız. İnanç ve köken farklılığımız, zenginliğimizdir, bireysel ve ulusal değerlerimizi korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi kenetleneceğiz ve 3 Mart 2013'te saat 15.00'te Ankara'da olacağız. Cumhuriyet, bağımsızlık, laiklik için, çağdaş, bilimsel eğitim ve sanat için, adalet ve demokrasi için, emperyalistlerin kirli oyunlarını bozmak için, savaşa 'hayır' için tüm yurttaşlarımızı Ankara'da birleşen güç olmaya çağırıyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Merve Topuz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: