Cumhuriyet Kadınları Derneği, Turgutlu’da Şube Açtı

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Manisa’nın Turgutlu ilçesine şube açtı.Turgutlu’da yapılan açılış törenine CHP Manisa Milletvekilleri...

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Manisa’nın Turgutlu ilçesine şube açtı.

Turgutlu’da yapılan açılış törenine CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören ve Özgür Özel’de katıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Kadınlar Derneği Turgutlu Şube Başkanı Zehra Tetik, tüm Turgutlulu kadınları CKD çatısı altına çağırdı.

SAKİNE ÖZ: “MANİSA İLİ KADINDA ŞİDDETTE ÜLKE GENELİNDE 8. SIRADA YER ALIYOR, BU ÇOK ACI BİR GERÇEK"

Törene katılan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise yaptığı konuşmada, “Yaşadığımız günlerde Cumhuriyetçi kadınlar olarak ne yapabiliriz duygusunu hissetmiş olan bu kadınlar ile bir arada olmak bizler için gerçekten çok önemli. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin had safhalara vardığını görmekteyiz. Ben Milletvekili olmadan önce ilimiz Manisa’nın aydınlık ve ilerici bir kent olduğunu düşünürdüm. Ancak son günlerde öğrendiğime göre alınan son verilerde Manisa ili kadında şiddet’te ilk 10 içerisinde 8. sırada yer alıyor. Bunu duymak gerçekten beni çok üzdü bu çok acı verici bir durum. Biz bir an önce Manisalı kadınlar olarak bu durumun ileri sıralara itelenmesi çalışmalarını yapmalıyız. İşte bu çalışmaları yapacak örgütlerden biride Cumhuriyetçi Kadınlar Derneğidir.Bizler kadınlarla ilişkilerimizi ilerletmeliyiz onlara yakın olmalıyız dertlerini dinlemeli ve çözümler üretmek için adımlar atmalıyız, eğer bunu yapmazsak ne yazık ki onlar bir gün daha şiddeti yaşayacaklardır. Biz burada yüreği Cumhuriyet sevdası Atatürk sevdası dolan kadınlar olarak, el birliği yapmalı toplumdaki kadın hareketinin ışığını, alevini başlatmalıyız. İşte bugün burada bunun ilk adımını attık” dedi.

Reklam
Reklam

ÖZGÜR ÖZEL: “KADINLARIMIZ SOSYAL YAŞAMDA DA EN İLERİDE EN ÖNDE OLMALI”

Açılış töreninde konuşma yapan CHP Milletvekili Özgür Özel ise, “Öncelikle tüm çağdaş Türk kadınlarını çağdaş Türk erkeklerini yetiştiren öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor 24 Kasım öğretmenler günün kutluyorum. Bugün burada biz aslında her zaman bir birine destek olan kadınlar ve erkekler olarak bulunuyoruz. Biz kadınları Milli Mücadelede en önde olduğu gibi, aydınlanma mücadelesinde en önde olduğu gibi, sosyal hayatta da en önde en ileride hatta erkeklerinde ilerisinde olmasını savunan bir anlayışa sahibiz” dedi.

ÖREN: “ŞERİAT’A DAYALI BİR DÜZENİ HİÇBİR ZAMAN BENİMSEMEYECEĞİMİZ HERKES BİLMELİ”

Özgür Özel’den sonra söz alan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, “Son 10 yılda Mustafa Kemali yok etmeye çalışan insanların nefesleri yüzümüze doğru gönderilmeye başlandı. İyi ki de öyle yaptılar. Yaptılar ki sinir uçlarımıza dokundular. Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyeti hiçbir zaman vermeyeceğimizi, bu güzelim ülkede Şeriat’a dayalı bir düzeni hiçbir zaman benimsemeyeceğimiz herkes bilmeli. Bugün Sayın Başbakan diyor ki; 'Adam gibi ölmeliyiz.' Mustafa Kemal de diyor ki; 'Kadınıyla erkeğiyle insanca yaşamalıyız' işte arada ki fark bu. Biz ölmeyi değil insanca yaşamayı devam ettirmeye alışmış bir toplumuz” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Turgutlu şubesinin açılışı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: