"Cumhuriyet Kazanımları" konferansı

Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ'ı ağırladı.

Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ'ı ağırladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Cumhuriyet Kazanımları" konulu konferans Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ, konuşmasında 1. Dünya Savaşı sonrası çöken imparatorlukta yaşanan sıkıntıları çocukluğundan yaşam öyküleriyle anlattı.

Yokluk ve sefaletin yaşandığı o sürecin Cumhuriyet'in kurulmasıyla sona erdiğini ve halkın Büyük Önder Atatürk'ün devrimlerine sahip çıktığını belirten Prof. Dr. Çığ, Cumhuriyet'in içinde bulunduğu sorun ve sıkıntılara karşı çıkış yolunun yine Atatürk'ün devrimlerinde olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı adına yaraşır şekilde kutladıklarını belirterek, dolu dolu etkinliklerle binlerce çocuğun ulusal egemenlik için bir araya geldiğini kaydetti.

Etkinlik sonunda Prof. Dr. Çığ'a, Başkan Ataç tarafından, üzerinde portresinin bulunduğu camdan bir plaket hediye edildi.

Prof. Dr. Çığ, etkinlik sonunda kitaplarını imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: