Cumhuriyet Meydanına Mehmet Akif Ve İstiklal Yolu Rölyefi Geliyor

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Yolu rölyeflerinin,...

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Yolu rölyeflerinin, Cumhuriyet Meydanı’nın ön giriş kısmının sağ ve sol köşelerine konulması yönündeki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini müjdeledi.

Ziver Kaplan, beraberinde Müdür Yardımcısı Fahrettin Şenoğlu ve Adil Kuşçu ile birlikte Kastamonu Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundular. Ziyarette Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru’da hazır bulundu.

Kastamonu’ya bir Mehmet Akif Ersoy ile İstiklal Yolu rölyefinin kazandırılması çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Ziver Kaplan, projenin kısa bir süre sonra Anıtlar Kuruluna sunulacağını açıkladı. İki metreye beş metre ebatlarındaki kabartmalı rölyeflerin bir platform üzerine yerleştirileceğini ve portatif olacağını ifade eden Kaplan, çalışmanın iki ay içinde sonuçlanarak montajına başlanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

HALİME ÇAVUŞ’UN MEZARINA EL ATILIYOR

Kurtuluş Savaşı’nda erkek kılığına bürünerek İnebolu’dan cepheye mühimmatın taşındığı yardım kolunda görev yapan, Yunan gemilerinin İnebolu’yu bombaladığı sırada şarapnel parçalarıyla bacağından yaralanarak gazi olan Halime Çavuş’un dökülmeye başlayan mezarına da el atılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, uzun bir süredir üzerinde durdukları çalışmayı nihayet hayata geçirme vaktinin geldiğini ifade etti. İstanbul’dan bir mimarın önümüzdeki günlerde Kastamonu’ya gelerek proje çizimi yapacağını belirten Kaplan, yeni mezarlığın granitten olacağını ifade etti. Kastamonu merkeze bağlı Duruçay Köyü’ndeki mezar, bakımsızlıktan ön ve arka kısmındaki mermerler yerinden kopmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: