Cumhuriyet Meydanı’nda Çanakkale Ruhu

KAYSERİ (İHA) – ‘18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma’ etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’de bir okulun öğrencileri, dönemin...

KAYSERİ (İHA) – ‘18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma’ etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’de bir okulun öğrencileri, dönemin askeri kıyafetlerini giyerek vatandaşlara üzüm hoşafı, ekmek, künye ve çam fidanı dağıttı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’na gelen öğrenciler, ilk olarak kum torbalarından mevzi yaparak nöbet tuttu. Diğer öğrenciler ise üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan kumanyaları vatandaşlara dağıttı. Üzüm hoşafı ve yarım ekmeğin yanında Kayseri’den giderek Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 771 kişinin isminin ve nerede şehit düştüğünün yazılı olduğu künyeler ile her şehit için hazırlanan çam fidanları vatandaşlara dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Etkinliğe büyük ilgi gösteren vatandaşlar, “Çanakkale Savaşı'nda askerlerimiz bir öğün yemek buluyor, bir öğün bulamıyorlardı. Onların yaşadıklarını şimdi biz de burada hissediyoruz. Vatanın gerçek bekçileri bizim şehitlerimizdir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: