Cumhuriyet Meydanı'nın Altına Tek Katlı Otopark

Kütahya Simav’ı vuran 19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk depremde ağır hasar gören Hükümet Binasının bulunduğu alan...

Kütahya Simav’ı vuran 19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk depremde ağır hasar gören Hükümet Binasının bulunduğu alan uzun uğraşılar sonunda yer karşılığı Belediyeye devredildi.

Hazineden yeri devralan Simav Belediyesi kod farkından kaynaklanan Bin metrekarelik alana 40 aracın yararlanabileceği tek katlı otopark yapımı için ihaleye çıktı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan yaklaşık maliyeti 480 bin TL’lık tek katlı otopark ihalesinin en düşük fiyatı sunan merkezi Kütahya’da bulunan Sözhan İnşaat Turizm ve Ticaret Limitet Şirketinde kaldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

40 araçlık tek katlı otopark yapımına başlamak ve yer teslimi için ihale ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Başkan Karahan, “Altı oto park, üstü kent meydanına dönüşecek Cumhuriyet Meydanıyla Ege’nin termal turizmde iddialı ilçesi Simav yeni bir çehre ve modern bir görünüme kavuşacak. Yeşil alanlar ve su parklarıyla donatıp ışıklandıracağımız Cumhuriyet Meydanımız daha sonra araç trafiğine kapatılacak. Vatandaşlarımız günün yorgunluğunu yeşillikler içerisinde çeşitli çiçeklerle donanmış parkta atabilecek. Yürüyüş yapabilecekler. Ayrıca bu günlerde üstünü örtmeye çalıştığımız tarihi Manifaturacılar ile Şadırvanlar Çarşını da Cumhuriyet Meydanımızla birleştirmek suretiyle Simav’a tarihi bir kimlik kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: