Cumhuriyet Ortaokulu Bükreş’e Uçuyor

2012 yılı teklif çağrısı döneminde Nazilli Cumhuriyet Ortaokulu İngilizce öğretmeni Saliha Öztunç’un koordinatörlüğünde Avrupa Birliği...

2012 yılı teklif çağrısı döneminde Nazilli Cumhuriyet Ortaokulu İngilizce öğretmeni Saliha Öztunç’un koordinatörlüğünde Avrupa Birliği proje ekibinin hazırladığı ‘Kirli Olan Çevre Değil, Beyinlerdir’ başlıklı Comenius Çoklu okul ortaklığı projesi kabul edildi. Proje ekibi, ilk olarak Bükreş’e giderek çalışmalara başlayacak.

İki yıldır üzerinde çalışılan ve çevre bilincini arttırmayı hedefleyen proje başvurusu 2012 Temmuz ayında kabul edildi. Ulusal Ajans tarafından okula proje çalışmaları için 23 bin Avro hibe edilirken, projenin sağlıklı yürütülebilmesi amacı ile Okul Müdürü Hikmet Durali ve proje irtibat kişisi İngilizce öğretmeni Saliha Öztunç, 19 Ekim 2012?de Ankara’da yapılan proje yürütme toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında okulda proje çalışmalarına hız verilirken, Ulusal Ajans tarafından verilen 23 Bin Avro ile en az 14 öğretmen ve 10 öğrencinin Romanya, Litvanya ve Polonya’da yapılacak olan proje çalışmalarına katılmaları planlandı. Plan dahilinde ilk ziyaret 5-10 Kasım tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş kentine yapılacağı öğrenildi. Okulu ziyaret eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a Proje toplantısı hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN 23 BİN AVRO HİBE ALDILAR

‘Kirli Olan Çevre Değil, Beyinlerdir’ konulu projeyi tanıtan Okul Müdürü Hikmet Durali, “iki yıl önce kurduğumuz AB proje ekibinin geçtiğimiz yıl hazırladığı proje ödenek yetersizliğinden dolayı kabul olmazken bu yıl projemizin kabul olması bizleri sevindirdi. ‘Polluted are the Minds, Not the Environment’ isimli projemiz birçok amacı bir arada gerçekleştirmektedir. Projemizin konusu artan nüfusla birlikte ortaya çıkan çevre sorunlarına çevre bilincini arttırarak çözüm bulmaktır. Bunun yanında dil öğretimini teşvik etmek, kültürler arası etkileşimi sağlamak, Avrupa eğitim sistemini tanımak, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ortamını sağlamak, bölgesel gelenekleri ve yaşam biçimini tanımak ve tanıtmak gibi birçok amacı da bünyesinde barındırmaktadır. 23 Bin Avro hibe ile düzenlenen bu projenin hazırlanmasında başta İngilizce öğretmenimiz Saliha Öztunç olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize, başvuru sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a, Nazilli Ar-Ge Projeler Koordinasyon Birimine ve değerli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: