Cumhuriyet Ortaokulu'nda Badminton Kursu Açıldı

Hisarcık Cumhuriyet Ortaokulu'nda Egzersiz Çalışma Programı çerçevesinde badminton kursu açıldı.Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kursun...

Hisarcık Cumhuriyet Ortaokulu'nda Egzersiz Çalışma Programı çerçevesinde badminton kursu açıldı.

Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kursun öğreticiliğini yapan Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan Mahrum badminton kursunun ders saatleri dışında haftada 3 gün ve toplam 6 saat sürdüğünü söyledi.

15 öğrencinin katıldığı badminton kursunun öğrencilere fiziksel ve psikolojik birçok faydaları olduğunu ifade eden Gökhan Mahrum,” Badminton fiziksel olarak, vücuda alınan oksijenin kaslar tarafından verimli olarak kullanılmasını sağlar. Vücut koordinasyonunu geliştirir. Bacak kaslarını ve kemikleri güçlendirir. Oyun öncesi yediklerinize dikkat etmeniz gerekeceğinden doğru beslenme alışkanlığı kazandırır. Oyun sırasında yaptığınız manevralarla vücudunuza esneklik kazandırır. Psikolojik olarak ise, düzenli pratik yapma alışkanlığı kazandırır. Çalışma disiplini kavramını geliştirir. Sportmen olmayı öğretir. Planlı olmanızı, rakibinizi yenmek için yeni stratejiler geliştirmenizi, kaslarınızı ve zihninizi çalıştırırken aynı zamanda eğlenmenizi, güzel vakit geçirmenizi sağlar.”dedi.

Reklam
Reklam

Mahrum,” Ülkemizde son yıllarda büyük rağbet gören bu zevkli sporu ilçemizde tanıtmak ve daha sonra bu branşta başarılı sporcular yetiştirmek öncelikli hedefimizdir. Zaten Kütahya’da badminton denince herkesin aklına Hisarcık geliyor. Çünkü ilde yapılan şampiyonalarda Genç Kızlar, Küçükler ve Yıldızlarda lise ve ilköğretim okullarımızın birincilikleri var. Şu an öğrencilerimiz yapılacak olan il yarışmaları için yoğun şekilde çalışmaktadırlar. Yarışmalar için lisanslar çıkartılarak gerekli başvurular yapıldı. ” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: