Cumhuriyet Üniversitesi’nde Eğitim Gören Milli Sporcular Başarıdan Başarıya Koşuyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda (BESYO) eğitim gören öğrenciler, Milli Takımlarda başarıdan...

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda (BESYO) eğitim gören öğrenciler, Milli Takımlarda başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Çeşitli branşlarda 18 Milli sporcunun eğitim gördüğü CÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okul'unun Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kangalgil, yıllardır tercih edilen bir okul olduklarını belirterek, 20’ye yakın aktif sporcumuz milli takımların çeşitli kademelerinde görev yapıyor " dedi.

Her yıl 100 tane öğrencinin kayıt yaptırdığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Kangalgil, "Bunların bir kısmı milli sporcular. Bizim bir milli kontenjanımız yok ama sporcularımız bizi tercih ediyorlar. Ayrıca Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından bize gönderilen milli sporcular var. Biz burada mümkün olduğu kadar kendi branşlarını engellemeden eğitim öğretim yapmalarına imkân tanımaya çalışıyoruz. Ama çoğu zaman bu öğrencilerimizi okulda tutamıyoruz çünkü milli takım kamplarında veya müsabakalarda geçiyor zamanları. Bununla ilgili kanuni haklarından sporcularımızı yararlandırıyoruz, destek olmaya çalışıyoruz. Tabi bu çocuklarımızın milli takım görevinin yanı sıra üniversitemizi temsilen de kendi branşlarında müsabakalara katılmalarını istiyoruz. Tabi tarihler milli takım kampıyla çakışmazsa üniversitemizi temsilen müsabakalara katılıyorlar ve oldukçada başarılı sonuçlar elde ediyoruz " dedi.

Reklam
Reklam

Avrupa Boks 3'üncüsü BESYO son sınıf öğrencisi Muhammet Karagöz, “Boks branşında Türkiye 1’inciliğim, 2’nciliğim ve 3’üncülüğüm var. Cumhuriyet Üniversitesi’nde bulunan imkanlar çok iyi durumda ve okulumuzun spor salonunun olması ise bizlere büyük avantaj sağlıyor. Bu okulda olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

3'üncü sınıf öğrencisi Fatih Öztürk ise Oryantirik branşında Dünya ve Balkan Şampiyonalarında çeşitli dereceleri olduğunu, Türkiye’de düzenlenen müsabakalarda CÜ'yü temsil ettiğini ve 2’ncilik elde ettiğini belirtti. Öztürk, CÜ'de ERASMUS programı kapsamında başka ülkelerdeki üniversitelere gitme fırsatı bulduğunu ancak CÜ Spor Salonu’nun imkânların yurtdışındaki salonlardan daha iyi olduğunu gözlemlediğini dile getirdi.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi milli sporcu Cemile Eser yaptığı açıklamada, "Atletizm sporuyla uğraşıyorum. Polonya’da Avrupa 3.sü oldum. Türkiye çeşitli derecelerim, 1, 2 ve 3.lüklerim var. Uluslar arası üniversiteler yarışmasında birinci oldum. Balkan birinciliğim var. Okulumuz çok iyi. Bütün imkânlara sahibiz. Okulumuz ve hocalarımız gayet iyi. Hocalarımız bizimle ilgileniyor ve bizi spora teşvik ediyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Judocu Şükran Bakacak, yurtdışında pek çok müsabakaya katıldığını söyleyerek, "Judo milli takım sporcusuyum. Birçok Türkiye derecelerim oldu. Devamlı milli takım kampındayız. Yaklaşık 6-7 yıldır milli takımıma hizmet ediyorum. Dünya ve Balkan 3’üncülüklerim var. Birçok yurt dışı derecem var. Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonası’nda takım olarak 3. olduk. Ferdi olarak Türkiye 3’üncüsü oldum. Okulumu gerçekten çok seviyorum. Hem hocaların kalitesi olarak hem de okulun kalitesi olarak gayet iyi bir konumda. Hocalarımız bize hem yardımcı hem de destek oluyorlar. Gerektiği zaman birebir ilgileniyorlar. O konuda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.

Dünya, Türkiye ve Amerika’da düzenlenen müsabakalarda halterde birçok derece ve rekoru elinde bulunduran Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi görme engelli Dursun Hayran ise; “İlk önce şunu söylemek istiyorum CÜ Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu müdürü olmak üzere tüm hocalarıma bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ediyorum. Ben görme engelli bir öğrenciyim. Bana çok büyük imkânlar sağlıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: