Cumhuriyet'e yapılan saldırılara protesto

İstanbul - Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalı saldırılar, sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 68'liler Birliği Vakfı ile Şişli Belediyesinin de aralarında bulunduğu gruplar, "Türkiye laiktir, laik kalacak" şeklinde sloganlar attı.

Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşıyan grup, daha sonra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının katılımıyla yürüyüş korteji oluşturdu.

Reklam
Reklam

Şişli'deki Atatürk Evi Müzesi önüne gelen grup, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Grup, daha sonra yürüyüşüne devam etti. Bu arada, güvenlik güçleri grubun yürüyüşü nedeniyle Harbiye Kavşağı'nda yolu kesti. Grup, polisin yolu kestiği bölüme yakın bir yerde durdu.

Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan bombalı saldırıları ve Danıştaydaki silahlı saldırıyı kınadıklarını belirterek, her zaman Cumhuriyetin koruyucuları olacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından kortejdeki gruplar olaysız şekilde dağıldı.