Cumhuriyeti ekonomiyi güçlendirerek korumalıyız

ANKARA(ANKA)-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyet'in ve demokrasinin ekonomik alt yapı ile güçlendirerek korunması gerektiğini söyledi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Hisarcıklıoğlu, "23 Nisan 1920, dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getirmiştir. Birbirimizle kenetlendiğimiz ve geleceğimiz için yan yana hareket ettiğimiz, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gündür" dedi.

Yarının büyükleri, geleceğin garantisi çocukların şenliği olan 23 Nisan'ın her zaman umut dolu olmak anlamını taşıdığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü bir kez daha saygıyla andıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Cumhuriyetin, Atatürk'ün ilke ve hedefleri doğrultusunda artan bir güçle devam edeceğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bunu da ancak, demokrasiyi soyut bir anlam olmaktan çıkartarak, ekonomik altyapı ile güçlendirerek ve saygınlık kazandırarak yapabiliriz. Bir ulusun yaşamsal kararlarıyla, dün olduğu gibi bugünde aynı duyarlılık ve sevgiyle ilgilenmenin yanı sıra, refah ve mutluluğun temeli olan ekonomik kalkınmayı en iyi ülkeler seviyesinde gerçekleştirmek için üzerimize düşen görevi yapacağız" diye konuştu