Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, yayınladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, yayınladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Milletvekili Günal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyet'in ilanının 89. yıl dönümünün heyecan ve mutluluk içinde, ancak "buruk" kutlandığını ifade etti.

Türk milletinin bekasının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan Günal, mesajında, "Türk milletinin varlığının birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar sürdürülebilmesi için Cumhuriyet'in ilkelerine ve kazanımlarına sahip çıkılması gerekmektedir. Cumhuriyet Bayramı'nı değersizleştirmeye, çekişmelere boğmaya ve kutlamalara engel olmaya yönelik çalışmalara milletimiz asla izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Günal, mesajında şunları kaydetti:

"Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyet'in kurulmasında ve yaşatılmasında şan ve şerefle görev alan, şehit düşen, gazi olan kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

-Döşemealtı Belediye Başkanı Tursun-

Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, mesajında, 29 Ekim'in, demokrasinin doğduğu tarih olduğunu kaydetti. Cumhuriyetin, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğuna işaret eden Tursun, Türkiye Cumhuriyeti'nin, her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesi olduğunu vurguladı.

Türk toplumunun Cumhuriyet ile çağdaş bir millet haline geldiğini, devletinin tek ve gerçek sahibi olduğunu kaydeden Nurettin Tursun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk'ün ülkemizde yaktığı egemenlik meşalesi tüm dünyaya örnek oldu. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en önemli görevidir. Milletçe güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günde Cumhuriyet'imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz