Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

ŞANLIURFA (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Şanlıurfa'da törenlerle kutlanıyor.

ŞANLIURFA (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Şanlıurfa'da törenlerle kutlanıyor.

Kentte dün Şehitler Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenlerin bugünkü kısmı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Valilik'te tebrikleri kabulüyle başladı.

Daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden törende Vali Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Başbozkurt ve Belediye Başkanı Fakıbaba, tören arabasıyla vatandaşların bayramını kutladı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.

Törende bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, Kurtuluş Savaşı'nın zor şartlar altında gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu sefer birliğimizi sevincimizi, huzurumuzu göstermek için toplandık" dedi.

"Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır" diyen Vali Güvenç, Cumhuriyet'in ırk, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her vatandaşın ortak varlığı olduğunu söyledi.

Konuşmasında Suriye'de yaşanan olaylara da değilen Güvenç, şunları kaydetti:

"Aynı tarih ve kültürel mirası paylaştığımız, aynı hislere, duygulara, zevklere sahip olduğumuz komşu ülkenin içindeki sıkıntıların bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Sonra kaldığımız yerden komşu ülkenin komşu şehirleriyle ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden canlandırmak, bölgenin huzur dağıtan demokrasi örneğini sergileyen, güçlü ve lider ülkesi olmak aynı zamanda Cumhuriyet'in kazanımlarındandır. Şunu kimse unutmasın ki öncelikli amacımız, halka hizmet olduğunun şuuruyla bize tevdi edilen görevi yerine getirmektir. Halk-devlet birlikteliğini pekiştiren davranışları sergilemek, sizlere yakın olmak için gayret gösteriyoruz."

Reklam
Reklam

Halk oyunu ekiplerinin gösterisinin ardından askeri araçların da katıldığı tören geçişi yapıldı.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: