Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Ordu'nun Ünye ilçesindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, yaşları 40 ile 60 arasında değişen kişilerin oluşturduğu "Ünye'nin Dünkü Çocukları" grubu, kağnı eşliğinde

Ordu'nun Ünye ilçesindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, yaşları 40 ile 60 arasında değişen kişilerin oluşturduğu "Ünye'nin Dünkü Çocukları" grubu, kağnı eşliğinde harp kıyafetleriyle yürüyüş yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene harp kıyafetleriyle kağnı eşliğinde gelen grup üyeleri, tören alanında alkışlarla karşılandı. Aralarında temsili olarak top mermisi ve bebek taşıyan kadınlar ile askerlerin bulunduğu grup üyeleri, tören sonunda da kortej yürüyüşüne katıldı.

Daha önce çeşitli bayramlarda gerçekleştirdikleri sıra dışı gösterilerle tanınan grup, törende çeşitli yarışmalarla katılımcıları eğlendirdi. Çuval, kaşıkta yumurta taşıma ve halat çekme yarışması yapan grup üyelerinden dereceye girenlere çikolata, şeker ve yumurta hediye edildi.

Reklam
Reklam

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, törendeki konuşmasında, Türk milletinin tarihindeki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyet'in 89. yılının kutlandığını söyledi.

Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini dile getiren Demir, "Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir, Türk milleti Cumhuriyeti ve demokrasiyi benimsemiştir, sevmiştir. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, herkes birinci sınıf vatandaştır" dedi.

Tören, resmi geçişle sona erdi.

Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: